Ideje korán megkezdődött a pollen szezon!

Javarészt az enyhe időjárás miatt a pollenszezon már idén januárban megkezdődött. – Írta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Egyelőre a mogyoró virágpora éri el csak az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet, ugyanakkor már az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint már a kőris virágpora is jelen van a levegőben. Alacsony koncentrációban jelen lehet még a szil, a juhar, a nyár, továbbá a fűz pollenje is.

Az allergiások ismét nehéz időkre számíthatnak, hiszen ha már most előfordulnak ezek a pollenek a levegőben, akkor később a helyzet kritikussá válhat.

Éppen ezért nagyon fontos a lakásunkban és a munkahelyünkön is az elszívók rendszeres tisztítása!

Egy elkoszosodott rendszerben és egy cseréletlen szűrőben nem csak a pollenek jelentenek számunkra veszélyt, hanem a por, a különböző gombák, a baktériumok és a vírusok is!

Jelen pillanatban pedig a pollen szezon kezdetén vagyunk, ám az influenza épp a kritikus szinteket érte el.

Hogy a munkatársaink és a saját egészségünket is megőrizzük, nagyon fontos a megfelelő környezet!

Erre tudunk mi egy remek megoldást!

Profik vagyunk a poros légtechnikai rendszerek tisztításában és fertőtlenítésében.

Ezzel nem csak a pollenszezonban tudjuk a munkatársaink megfelelő védelmét biztosítani, hanem az esetleges megbetegedések kialakulását is megelőzhetjük. Ráadásul még az amúgy is igen drága rezsiköltségeinket is csökkenteni tudjuk!

Miért?

Mert egy elhanyagolt elszívó rendszerben a por és egyéb oda nem illő anyagok elzárhatják a levegő útját, de az aerodinamikai tulajdonságait ezen rendszereknek jelentősen rontják. Ezzel akár 10%-os többletköltséget eredményezhetnek!

Éppen ezért érdemes évente kétszer, a pollenszezon kezdetén és a fűtési szezon előtt az elszívó rendszerünk tisztítását elvégezni.

További bejegyzések